Putinův největší nepřítel: brzy samotní Rusové ?

24. 3. 2024 0 Od Jan Novák

Ruská infrastruktura i armáda v Belgorodské a Kurské oblasti se čím dále tím častěji stávají cílem ruských partyzánských militarizovaných oddílů bojujících proti Putinově režimu a z většiny zároveň na straně Ukrajiny.
Přepady těchto oddílů již narušili mimo jiné i prezidentské “volby” když v některých okrscích obsadili Čečenské skupiny volební místností a vyzvali příznivce diktátora Vladimira Putina aby tam přišli hlasovat.

Ruskému diktátorovi, ale nevěří už ani nikdo z okolí Putin už dávno nevěří vůbec nikomu, většinu času proto podle toho co víme tráví sám i bez přítomnosti ochranné služby, která by ho mohla zradit též a pohybuje se především v místnostech a chodbách hlubokých podzemních krytů, které se nacházejí 60 i více metrů pod zemským povrchem.

Dostat se k němu kromě řady prověrek jak víme znamená například i dekontaminaci příchozí osoby ve speciální komoře se sprchou a další bezpečnostní procedury.

I jeho nejbližší okolí ho považuje z nebezpečí jak pro sebe tak pro celé Rusko , přesto se zatím najde dostatek osob jenž se řídí jeho rozkazy ovšem patrně nikoliv s nadšením, ale ze strachu o vlastní bezpečnost a bezpečnost svých blízkých. Protože těm kdo neposlouchají se v Rusku až příliš často stávají ne zcela objasněné nehody s následkem smrti.

I ruští politologové a další experti se shodnou na jednom – jakmile převezme moc v zemi kdokoliv jiný první co udělá bude rozkaz ihned zastavit všechny vojenské operace. V to doufám i já a snad to takto nakonec dopadne a bude vše vyřízeno mnohem snáze než to teď může vypadat a vypadá – nebo nedopadne a vše se dál bude ubírat tím nejhorším možným scénářem tedy vojenským konfliktem plného rozsahu Ruska s NATO vč. pravděpodobného použití jaderných zbraní.