POZOR! Na tento a podobné maily a odkazy v nich.

28. 3. 2024 0 Od Jan Novák
10

Tento a podobné podvody tvářící se jako od FB / Meta , ale skutečnosti pocházející od Ruských tajných služeb případně hackerů , kteří pro ně pracují a primárně se pomocí odkazu v mailu, který již evidentně směřuje na podivnou adresu (snaží získat přinejmenším heslo k Vašemu FB účtu, ale možná zavirovat PC) viz. obsah mailu, odesílatel (no-reply-meta-restriction-case-jkab@outlook.com) i screenshot obrazovky, kterou naštěstí zobrazí dobře zabezpečený počítač a prohlížeč – tj. aktivní kvalitního antiviru přímo jako plugin do prohlížeče – text mailu je nasledující:

Oznámení: Zakázána reklama na Facebooku.
Pišeme (btw hrubka kratké “i”) vám tento dopis, abychom vás informovali, že váš účet reklamy na Facebooku byl dočasně pozastaven kvůli porušení našich reklamních pravidel. Porušení může zahrnovat:
Reklamu na zakázané produkty nebo služby.
Porušení duševního vlastnictví a autorských práv.
Zveřejnění politicky zkreslených nebo kontroverzních informací.
Proto jsme dočasně zastavili vaši reklamní činnost na naší platformě, dokud nebude tento problém vyřešen. Pokud nesouhlasíte s touto rozhodnutím, doporučujeme vám zvážit podání stížnosti na obnovení vašich reklamních práv.
PŘEDLOŽIT – na to pávě nesmíte kliknout ! Ani hlavně vyplnovat zadná hesla , protože pokud máte dostatečně chráněný prohlížeč a PC vyskočí přesně ten přiložený snímek obrazovky, který může znamenat nejen , že stránka podvodná  jako tzv. phishing základní, ale stránka kromě toho může obsahovat další škodlivá data jako je virus např.)
Poznámka: Pokud tento problém nebude vyřešen, váš reklamní účet bude trvale smazán do 24 hodin.
Oceňujeme vaši spolupráci a doufáme, že v budoucnu budete dodržovat naše pravidla, abyste předešli podobným problémům.

S pozdravem!
Meta Support Team
________________________________________________________________
Meta Platforms, Inc., Attention: Community Support, 1 Facebook Way, Me
nlo Park, CA 94025.

1