Chudý, ale přece jen král do boje

9. 7. 2023 1 Od Jan Novák

Poměrně dost muziky za málo peněz by šlo říct o ne zcela novém telefonu CUBOT KingKong 5, který kupodivu vypadá, alespoň podle mě i všech kdo z nás ho zkoušel lépe než vyšší verze Pro nebo generace 6 má dvě základní výhody, kterými je ve své cenové relaci a možná nejen v ní poměrně napřed. V první řadě je to fotoaparát 48 Mpx + 5 Mpx + 0,3 Mpx + 8 Mpx ve předu – což by nebyl až takový zázrak, kdyby nebyl ovládaný natolik dobrou umělou inteligencí, že i jako fotograf mohu říct, že pokud uděláte dobrou fotku za denního světla tímto telefonem nepoznám, že je to focené telefonem a ne fotoaparátem, alespoň určitě ne na první pohled a to je co říct.
Druhá nemalá výhoda oproti ostatním opancéřovaným monstrům je hodně malá hmotnost takže nenosíte cihlu a i tak to plní účel, protože telefon má všechny potřebné funkce počínaje relativně slušným výkonem 8mi jádrového procesoru MT6761D s 4GB RAM, interní paměť je sice jen 32 GB, ale to vzhledem k cenovce lze pochopit a má vše ostatní potřebné jako je NFC, GPS, LTE, USB-C, čtečka otisků prstů na celkem pohodlném zadním místě pro ukazováček. Krytí proti vodě IP 68 a 69, čistý Android 11 a poměrně dostačující baterie 5000 mA (to je cena za cenu a za hmotnost..). I když bezdrátové nabíjení samozřejmě nehledejte.
Abych nezapomněl na displej tak ten je IPS 6.1 – 1560×720
a folii na to dávat nedoporučuji, protože jsme měli v ruce více kusu jediný kterému po opravdu nešťastném pádu na tvrdý předmět s hranou praskl displej byl ten co měl ochrannou fólii navíc, což může, ale nemusí být náhoda, protože stejnou zkušenost mám i s jiným typem a jinou značkou telefonu. Jinak displej má zobrazení perfektní a telefon funguje i s prasklým.
Takže za mě při ceně kolem 3000 Kč včetně DPH je to celkem slušný telefon pokud chcete něco co Vás finančně nezrujnuje, udělá slušnou fotku dovolá se atd. jediné co bych asi vytkl je trochu nižší hlasitost sluchátka a není to kusem, ale vlastnost typu bohužel. Ale jinou chybu jsem nenašel, takže za tuto cenu přístroj doporučit mohu.