Náhražka léku – první zasedání soudu

2. 10. 2023 0 Od Jan Novák

Dnes jsem vypovídal jako obžalovaný (nemusíte mít obavy, nic strašného se nestalo vlastně, ale vznikla škoda na majetku), kterým jsem se stal dle mého přesvědčení užitím léků, které beru normálně (Diazepam, Velnafaxin, Zolpidem a v tu dobu na bolest ještě Tramal), v kombinaci s náhradním lékem místo miorelaxancia Dimexol a údajná náhražka Sirdalud. Má ovšem zejména v této kombinaci řadu nežádoucích účinků od znásobení účinku těchto léků, které může vést k nevědomému předávkování, dýchavičnosti, srdeční arytmiím, kašli, zahleňování, přes projevy psychiky jako při těžké opilosti nebo užití LSD, až po smrt.
Zákeřnost spočívá i v tom, že vedlejší účinky se objevují postupně, mimo jiné.
Podávat ode mne žalobu na někoho asi nemá smysl, farmaceutické firmy mají i lékaři toto dobře právně ošetřené, že nikdy za nic nemohou, a s jejich právníky nemá smysl zkoušet soutěžit.

Vzhledem k tomu, že soud dále probíhá, nebudu hovořit o detailech. Pouze mohu napsat, že jsem vypověděl, co vím, a bude vypracován znalecký posudek soudního lékaře v oboru psychiatrie.

Jinak já kromě tohoto budu brzy měnit bydliště, takže uvidím, jak to bude s tímto webem dále. Doufám, že bude nadále vycházet. Vám děkuji za podporu teď i v budoucnu. Jsem rád, že jsem vůbec naživu. V době užívání jsem nebyl schopen vyjít do druhého patra, nyní nemám již ani bolesti a normálně dojdu, kam potřebuji. Tak snad již vše dobře dopadne pro všechny.

1