Trump NATO zradí a netají to, chlubí se tím

14. 3. 2024 Vyp Od Jan Novák

Donald Trump opakovaně prohlásil, tentokrát při rozhovoru s Orbánem, že Ukrajině nedá ani cent na obranu pokud vyhraje volby o prezidentský úřad v USA a NATO v klidu zradí pokud Rusko napadne Evropu – a evidentně se na to přímo těší.

Možný budoucí prezident USA Donald Trump se chce odvděčit zemím NATO, které podporovali desítky let vojenské operace a zájmy USA po celém světě zradou a nedodržet článek 5 o společné obraně pokud budou Evropské země NATO napadeny Ruskem a aby k tomu došlo co nejdříve tak přestane financovat obranu Ukrajiny.

Co tím sleduje v době kdy s Ruskem nemá dobré vztahy ani Čína ba naopak Putina děsí její možný útok na Rusko z druhé strany a plnou silou jakou Čína disponuje ?

Je Trump skutečně naprostý idiot a věří tomu, že se tak USA vyhnou účasti v konfliktu takového rozsahu nebo je opravdu agentem Ruské federace ? Nebo je agentem Ruska, protože je opravdu idiot ?

Netuším, ale rozhodně se mi tento postoj nelíbí zcela logicky a nemyslím si, že běžní občané USA se zajímají o zahraniční politiku dostatečně a na tolik aby si uvědomovali jaké by mohlo pro ně samotné mít takové jednání následky.

Protiraketový štít nad Evropou přece jen chrání především východní pobřeží USA, před údery ruským mezikontinentálních raket, pokud by nechránil je velmi pravděpodobné, že první z věcí ke které se Rusko odhodlá bude právě odpálení střel ICBM na NY, Washington atd. – zni to tak absurdně jako dohoda Hitlera a Stalina ,že budou kámoši…