Legie Svobodné Rusko zničila ruskou jednotku

17. 12. 2023 0 Od Jan Novák

Jedna z ruských ozbrojených partyzánských skupin, které bojují proti Putinovu režimu, jak na Ukrajině tak přímo na území Ruska – Legie Svobodné Rusko, provedla taktický úder na ruskou jednotku v Belgorodské oblasti, kterou údajně zcela eliminuje. Ruské dělostřelectvo v reakci zahájilo chaotickou palbu na vlastní území a zasáhlo několik domů ve nejméně dvou ruských vesnicích.

Tato událost jasně ukazuje sílící nespokojenost a odpor ruského obyvatelstva vůči současnému režimu. Legie Svobodné Rusko vzkázala Putinovi, že jsou Rusové a mají legitimní právo se bránit proti jeho diktatuře a kdykoliv vstoupit na ruské území. Jejich prohlášení zdůrazňuje odhodlání těchto partyzánů bránit svou zemi a stojí za svým útokem na ruskou jednotku.

Také stojí za zmínku, že Legie Svobodné Rusko našla útočiště na území Ukrajiny, která jim poskytuje azyl a spolupracuje s nimi na obraně Ukrajiny proti ruské invazi i svržení diktátorského režimu v Rusku. Tato spolupráce a výměna informací mezi partyzány a ukrajinskými jednotkami je důležitou součástí pokusu o osvobození Ruska od Putinova režimu.

Svědectví o podobných akcích, jako je útok na ruskou jednotku v Belgorodské oblasti, se stále častěji objevují nejen v lokalitách poblíž ukrajinské hranice, ale také v centrálním Rusku. Tam byly několikrát provedeny samotnými Rusy dronové útoky na vojenskou infrastrukturu. Je pravděpodobné, že i relativně nedávný útok na vládní komplex v Kremlu byl proveden pod ruským vedením a samotnými Rusy.

Tyto akce ukazují, že odpor vůči Putinovu režimu se šíří po celé zemi a že mnoho Rusů je ochotno riskovat své životy ve snaze zbavit zemi vlády největšího masového vraha 21. století, Vladimira Vladimiroviče Putina, a jeho stoupenců. Doufejme, že tyto akce budou mít pozitivní dopad na budoucnost Ruska a povedou k osvobození této země od autoritářského režimu.

2